Domen Pompe

Domen Pompe

Domen Pompe

diplomiran kineziolog

Velik del otroštva je preživel na igriščih, atletskih stezah, bazenih, kolesu, športnih dvoranah. V osnovni šoli je namreč treniral kar po dva športa hkrati, predvsem zato, ker mu je v posameznem športu vedno nekaj manjkalo. V karateju je pridobil telesno kontrolo, natančnost, disciplino, a so mu manjkali vzdržljivostni izzivi. Zato se je vpisal še na triatlon. Pri obeh športih je pogrešal ekipni duh, kar pa je izkusil v nogometu in kasneje v košarki.

Tako je se v t.i. zlati dobi razvoja preizkušal v vseh mogočih gibanjih. In ravno to mu je omogočilo optimalen motorični razvoj in v njem vzbujalo ogromno željo po gibanju, vseh vrstah gibanja pravzaprav. V tekmovalnem športu se je nekajkrat srečal tudi s poškodbami, katere so njegovo pozornost še dodatno preusmerile na kvaliteto in način gibanja.  Tako ni bilo nič nenavadnega, da se je njegova pot nadaljevala na Fakulteti za Šport, smer kineziologija.

Na dodiplomskem programu je lahko svojo gibalno znanje še poglobil in se ga naučil prenašati na druge. Poleg obiskovanja fakultete in dodatnih tečajev, je že od prvega letnika delal v praksi, pri različnih strokovnjakih s področja kineziologije in fizioterapije. Na fakulteti in v praksi je imel priložnost delati tako z vrhunskimi športniki, kot s splošno populacijo. Po lanskoletnem diplomiranju je nadaljeval študij na drugi stopnji in se usmeril v kinezioterapijo – kineziološko obravnavo poškodb, kroničnih obolenj, starostnikov ter posebnih skupin.

Skozi študij in delo je se skozi masaže in terapevtsko vadbo – kinezioterapijo usmeril predvsem v zdravje hrbtenice. V veliko veselje mu je delati tako s športniki, kot z rekreativci in poškodovanimi. Slednji so mu poleg ljubezni do postrehabilitacije vlili zanimanje tudi za rehabilitacijo poškodb, zato se je za naslednje študijsko leto vzporedno vpisal na študij fizioterapije.

"V veliko veselje mi je deliti svoje znanje in izkušnje pod okriljem  zdravstvenega centra Aristotel, kjer lahko skupaj z ostalimi strokovnjaki na  področju kineziologije, medicine in fizioterapije ljudem nudimo celostno in  strokovno obravnavo."

Aristotel Rehabilitacija

Aristotel, zdravstveni center d.o.o.
Kolodvorska 7 a
8270 Krško
07 49 03 000
info@aristotel.si
aristotel.si

Uradni podatki

ARISTOTEL, zdravstveni center d. o. o.
Ulica Ilije Gregoriča 18a
8270 Krško
ID za DDV: SI56195630
IBAN: SI56 6000 0000 0235 490 (LON d. d.)

IBAN: SI56 0315 5108 7549 280 (SKB d. d.)

IBAN: SI56 1010 0005 8431 243 (Intesa Sanpaolo d. d.)