Nataša Beršnak

_MG_4334.jpeg

Nataša Beršnak

fizioterapevtka

Izjemne sposobnosti človekovega telesa, sporočila, ki nam jih posreduje bolečina in zakonitosti gibanja so področja, ki me že leta navdušujejo.

Ker so združena na področju fizioterapije, sem tu začela odvijati svoj klobčič znanja in poslovne poti. Znanje sem pridobivala na številnih izobraževanjih, različnih praktičnih delavnicah in še vedno sem neustavljiva učenka.

V 25-letni praksi dela s pacienti, najprej v javnem zdravstvu, kasneje kot zasebna koncesionarka lahko posebej izpostavim dobro poznavanje ortopedskega področja in rehabilitacije po poškodbah oz operacijah ter odlično sodelovanje s strokovnjaki, vključenimi v proces rehabilitacije.

Najmanj 20 let delujem tudi kot osebna terapevtka osebam po poškodbah centralnega živčnega sistema, s katerimi skupaj dosegamo izjemne rezultate.

V obliki predavanj in praktičnih delavnic že vrsto let širim svoje znanje in izkušnje društvom, šolam in podjetjem, itn. o odzivu telesa na stres, poškodbe, bolezni in učinkovitem spoprijemanju s težavami na področju izgorelosti.

Vodim terapevtske vadbe za zaključene skupine s problematiko hrbtenice.

Kot fizioterapevtka in mentorica sem nekaj časa delovala v domu starejših občanov Loka pri Zidanem mostu in uspešno realizirala vzpostavitev internega domskega kanala.

V zadnjem času sem delovala tudi kot mentorica v učnih delavnicah Socialnega zavoda KNOF, ki so s programom poglobljene psihosocialne obravnave uspešen doprinos aktivnemu zaposlovanju in socialnemu vključevanju posameznikov s specifičnimi težavami.

Moja strast je izvajanje individualnih terapij s pomočjo metode Sproščanja notranjih blokad, ki izjemno učinkovito odpravlja težave na področju poškodb, akutne bolečine in kroničnih stanj. 

S to metodo stranka uspešno odpravi travmo, ki je nastala kadarkoli v času njegovega življenja - razrešuje bolečine, bolezni, poškodbe, psihične travme, blokade, strah, notranje konflikte, vzorce in prepričanje, razvade, odvisnosti, travme ob nastanku invalidnosti... Stranko varno vodim do vzroka za nastanek motnje, kjer ga razreši, odstrani in "naloži ustrezen program", ki je usklajen z njegovimi psihičnimi in fizičnimi potrebami. 

Rezultati metode Sproščanja notranjih blokad so dolgoročni in velikokrat omogočajo takojšnje olajšanje. Če bi opisali metodo v računalniškem jeziku, bi lahko rekli, da trajno nadomestimo program, ki človeku škoduje za program, ki je z njim usklajen in mu koristi.

Sproščanje notranjih blokad je primerno za vse, ki imajo sposobnost komunikacije (otroci nad cca 6 let, odrasli, starostniki). Osebe z duševnimi motnjami niso primerne za to obravnavo. 

Obravnave potekajo približno eno do dve uri, redko več.

Je unikatna metoda, ki združuje vsa moja znanja in dosedanje izkušnje na področju dela s človekovim telesom. 

Vsaka bolečina je pomembno sporočilo telesa, ki ga ne smemo preslišati, saj se bo v nasprotnem primeru kaj kmalu oglasila še glasneje, širše oz. na drugačne načine. 

Malo za šalo in veliko zares, moje poslanstvo bi lahko imenovalI tudi odvetnica telesa.

 
  • fizioterapevtka
  • terapevtka bolečine z metodo Sproščanja notranjih blokad
  • mentorica
  • predavateljica in izvajalka izobraževalnih delavnic
  • izvajalka skupinskih vadb
  • osebna in poslovna svetovalka
 

Zdravja ne moreš ujeti z enim velikim zamahom,

zdravje se gradi vsak dan z majhnim in vztrajnim korakom.

                     Nataša Beršnak

Aristotel Rehabilitacija

Aristotel, zdravstveni center d.o.o.
Kolodvorska 7 a
8270 Krško
07 49 03 000
info@aristotel.si
aristotel.si

Uradni podatki

ARISTOTEL, zdravstveni center d. o. o.
Ulica Ilije Gregoriča 18a
8270 Krško
ID za DDV: SI56195630
IBAN: SI56 6000 0000 0235 490 (LON d. d.)

IBAN: SI56 0315 5108 7549 280 (SKB d. d.)

IBAN: SI56 1010 0005 8431 243 (Intesa Sanpaolo d. d.)