Aristotel Rehabilitacija - zdravstveni center z dostopnimi storitvami

Kaj je kinezioterapija

Kaj je

Kaj je kinezioterapija

Kinezioterapija je metoda v zdravljenju oziroma rehabilitaciji, ki za osnovno sredstvo uporablja gib oziroma gibanje. 

Gibanje pa lahko uporabimo tudi kot preventivo in ne zgolj v postopku rehabilitacije, saj je pomembno, da ohranjamo zdravo telesno držo in vzdržujemo telesno pripravljenost, tako pri starejših kot tudi pri mlajših generacijah.

Naročite se

Razvoj kineziotapinga?

Razvoj kineziotapinga?

Pri mladih športnikih je pomembno, da se uporabljajo pravilne metode, saj so v obdobju rasti in razvoja, zato morajo biti programi prilagojeni.

 Kinezioterapija pa je posebej pomembna pri rehabilitaciji po poškodbi, in sicer pri vračanju v tekmovalno trenažni proces, saj delamo prilagojeno s poškodovanim delom in upoštevamo tudi pripravo celotnega telesa. Zato pri nas poskrbimo, da vas čim prej vrnemo v gibanje, saj za vas poskrbimo usposobljeni kineziologi in fizioterapevti.

Cilji kinezioterapije

Cilji kinezioterapije

Kinezioterapija je kot del fizikalne terapije eden najpomembnejših vidikov medicinske rehabilitacije. Ukvarja se z uporabo sistematiziranih gibov posameznih delov telesa ali celotnega telesa v obliki vaj, ki ohranjajo, vzpostavljajo, razvijajo in nadomeščajo funkcije gibalnega aparata ter organov in sistemov, ki so funkcionalno povezani z gibanjem.

Cilj kinezioterapije je čim bolj izkoristiti vse potenciale zdravljenega pacienta s poudarkom na čim boljšem okrevanju poškodovane funkcije lokomotornega aparata.

Potek kinezioterapije

Potek kinezioterapije

Kinezioterapija vključuje aktivne in pasivne vaje, ki vodijo k vključevanju drugih organskih sistemov kot so srčno-žilni, dihalni, endokrini in drugih.

Zato je danes kinezioterapija obvezen del rehabilitacije ne le pri boleznih in poškodbah kostnega in sklepnega sistema (lokomotornega aparata), temveč tudi pri boleznih srca in ožilja, boleznih dihalnih organov, nefroloških, nevroloških in drugih bolnikih.

Nazaj na vrh