Osebno trenerstvo

osebno_trenerstvo.png

Osebno trenerstvo je najbolj kvaliteten pristop k vadbi, saj omogoča popoln nadzor kineziologa nad vadečim in tako daje najboljše rezultate. Primerno je za vsakogar, saj je vadba popolnoma individualna ter prilagojena posamezniku in njegovim potrebam. Je najboljša izbira vadbe predvsem za začetnike, kot tudi za vrhunske športnike, saj oboji potrebujejo strog nadzor in veliko povratnih informacij.

Pri začetnikih začnemo z učenjem osnovnih gibalnih vzorce,  pravilnih tehnik izvajanja osnovnih vaj, ter povečamo  osnovno moč in stabilizacijo, potrebno za izvajanje  zahtevnejših vaj.

Pri rekreativnih športnikih sledimo njihovim željam in ciljem, ter jim z izbiro specifičnih vaj izboljšamo že osvojene gibalne vzorce z namenom, da preprečimo pojav raznih preobremenitvenih sindromov in poškodb. Kakršne koli malenkosti vaj, da v prihodnje ne prihaja do težav ali poškodb.

Pri športnikih, ki so v tekmovalnem procesu pa z vadbo  razvijamo zapostavljene gibalne sposobnosti in tako  izboljšujemo športnikov rezultat ter preprečujemo nastanek  športnih poškodb.