Aristotel Rehabilitacija - zdravstveni center z dostopnimi storitvami
Delo kineziologa

Kaj je kineziologija?

Kaj je kineziologija?

Kineziologija je veda o človeškem gibanju, ki s pomočjo usmerjene gibalne vadbe s povezovanjem znanj na področju biomehanike, mišično-skeletne anatomije in živčno-mišične fiziologije vzdržuje in izboljšuje telesno zmogljivost, preprečuje nastanek oz. upočasnjuje razvoj določenih bolezenskih pojavov ter vzpostavlja mehanizme za uspešno postrehabilitacijo pacienta.  

Delo kineziologa

Delo kineziologa

Kineziolog je strokovnjak za človeško gibanje. Svoje poslanstvo udejanja skozi gibanje hkrati pa ozavešča in spodbuja ljudi k aktivnemu in zdravemu življenjskemu slogu. Usposobljen je za delo z različnimi populacijami, kot so starostniki, prekomerno težki, diabetiki, hipertoniki, za osebe z bolečinami v hrbtenici in slabo telesno držo, za športnike, osebe z osteoporozo ...

Vloga in področje dela kineziologa

Vloga in področje dela kineziologa

Kineziolog v zdravstvenem centru Aristotel skrbi za uspešno postrehabilitacijo po akutni fazi poškodbe. 

Načrtuje, izvaja in nadzira vadbeni proces z namenom obvladovanja kroničnih bolezni, ki prizadenejo mišično-skeletni sistem, srčno-žilni, dihalni, urinarni, prebavni ali živčni sistem. Kineziolog nam pomaga tudi tako, da izboljšuje kvaliteto življenja posameznikov s kroničnimi bolečinami kot so bolečine v ledvenem in vratnem predelu.

Nazaj na seznam
Nazaj na vrh